Ohje (pienin muutoksin):
Poro-suppilovahveropiirakka
Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
Täyte:
n.100 g savuporoa
3 dl suppilovahveroita
1 dl purjosilppua
suolaa, timjamia, mustapippuria
n.
3 dl suppilovahveroita
1 dl purjosilppua
suolaa, timjamia, mustapippuria
Liemi:
3 dl kermamaitoa
3 kanamunaa
3 dl kermamaitoa
3 kanamunaa
Päälle:
juustoraastetta
1. Sekoita voi tai margariini ja vehnäjauhot.
2. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Levitä taikina vuokaan, nosta reunat ylös.
4. Pistele pohjaa haarukalla ja paista puolikypsäksi 225 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Kuullota kevyesti savuporo, suppilovahverot ja purjosilppu. Mausta seos ja levitä se vuokaan pohjan päälle.
6. Sekoita kermamaito ja kananmunat.
7. Kaada seos täytteen päälle, lisää pinnalle juustoraaste.
8. Jatka paistamista uunissa, kunnes piirakka saa kauniin värin ja sisus on hyytynyt (noin 15 minuuttia)
juustoraastetta
1. Sekoita voi tai margariini ja vehnäjauhot.
2. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Levitä taikina vuokaan, nosta reunat ylös.
4. Pistele pohjaa haarukalla ja paista puolikypsäksi 225 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Kuullota kevyesti savuporo, suppilovahverot ja purjosilppu. Mausta seos ja levitä se vuokaan pohjan päälle.
6. Sekoita kermamaito ja kananmunat.
7. Kaada seos täytteen päälle, lisää pinnalle juustoraaste.
8. Jatka paistamista uunissa, kunnes piirakka saa kauniin värin ja sisus on hyytynyt (noin 15 minuuttia)
Iloa, riemua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti