keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

leipoo, kokkaa

Eilen kolmen kopla leipoi. Olli teki taikinat. 


Vieraileva kuntohoitajamme Elmo, maisteli. Mie sähläsin mukana.

Ensin leivottiin

Hunajainen omenapiirakka
Alkuperäinen ohje Hesarin Raparperi-ananaspiiras. Ohjetta muutettu Jatan tapaan,

Ohje (Jatan tapaan)
3 munaa
1dl sokeria+1dl hunajaa tai 2 ½ dl sokeria
2 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
2 tl leivinjauhetta
(2tl vaniljasokeria tai jotain muuta maustetta)
5 dl vehnäjauhoja
sitruunamehua

täyte:
n. 5 omenaa viipaleina

pinnalle:
50 g voita
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

  1. vatkaa munat ja sokeri+hunaja  hyvin keskenään kulhossa. lisää maito ja öljy.
  2. sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot. lisää seos kulhoon ja sekoita tasaiseksi. levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (30 cm x 40 cm).
  3. levitä omenaviipaleet taikinan pinnalle.
  4. nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot muruiksi ja ripottele piirakalle. paista 200 C˚ssa noin 30 minuuttia.


Sitten leivottiin 

pinaatti-feta piirakka, ei höystetty hunajalla

Pari päivää sitten tein kaalilaatikkoa, johon hunajaa siirapin tilalle ja ohran/riisin tilalle emmer-riisiä. Herkullista!


Kokkailun jälkeen happihypylle mannaryynisateeseen Elmon kanssa!


2 kommenttia:

  1. Näyttää se leipominen sultakin sujuvan! Herkullisilta näyttää! Itsellä tuo leipominen ei oo lempipuuhaa, koska joudun tekemään leivonnaiset gluteenittomina ja maidottomina... joutuu vähän aivoja vääntämään, että saa korvikkeilla onnistumaan! Sulla on muutenkin kivan näköinen blogi, taidanpa tulla toistekin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Arjen herkut yleensä onnistuu, Juhliin tulee pannukakkua. Onneks suvussa on kakkumestareita! Pitääpä yrittää leipoo gluteenittomia ja maidottomia, Tervetuloa toisetekin! :)

    VastaaPoista