Eilen kolmen kopla leipoi. Olli teki taikinat.
Vieraileva kuntohoitajamme Elmo, maisteli. Mie sähläsin mukana.
Ensin leivottiin
Hunajainen
omenapiirakka
Alkuperäinen ohje Hesarin Raparperi-ananaspiiras. Ohjetta muutettu Jatan tapaan,
Ohje (Jatan tapaan)
3 munaa
1dl sokeria+1dl hunajaa tai 2 ½ dl sokeria
2 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
2 tl leivinjauhetta
(2tl vaniljasokeria tai jotain muuta maustetta)
5 dl vehnäjauhoja
sitruunamehua
täyte:
n. 5 omenaa viipaleina
pinnalle:
50 g voita
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
- vatkaa
munat ja sokeri+hunaja hyvin
keskenään kulhossa. lisää maito ja öljy.
- sekoita
leivinjauhe ja vehnäjauhot. lisää seos kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (30 cm x 40 cm).
- levitä
omenaviipaleet taikinan pinnalle.
- nypi
käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot muruiksi ja ripottele piirakalle. paista
200 C˚ssa noin 30 minuuttia.
Sitten leivottiin
pinaatti-feta piirakka, ei höystetty hunajalla
Pari päivää sitten tein kaalilaatikkoa, johon hunajaa siirapin tilalle ja ohran/riisin tilalle emmer-riisiä. Herkullista!
Kokkailun jälkeen happihypylle mannaryynisateeseen Elmon kanssa!
Näyttää se leipominen sultakin sujuvan! Herkullisilta näyttää! Itsellä tuo leipominen ei oo lempipuuhaa, koska joudun tekemään leivonnaiset gluteenittomina ja maidottomina... joutuu vähän aivoja vääntämään, että saa korvikkeilla onnistumaan! Sulla on muutenkin kivan näköinen blogi, taidanpa tulla toistekin!
VastaaPoistaKiitos kommentista! Arjen herkut yleensä onnistuu, Juhliin tulee pannukakkua. Onneks suvussa on kakkumestareita! Pitääpä yrittää leipoo gluteenittomia ja maidottomia, Tervetuloa toisetekin! :)
VastaaPoista