Tein lemppari näkkäriäni. norjalaista. Parempaa kuin karkki, paitsi suklaa. Tällä kertaa hiukan ohi ohjeen tein, kaapissa ei ollutkaan speltjauhoja, käytin tavallisia vehnäjauhoja. Hyvää tuli!
Norjalainen näkkileipä, perinneresepti
3,5 dl suuria kauraryynejä
3,5 dl speltjauhoja (puhdistamattomia, kuoret mukana)
2 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl sesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl leseitä
1 dl hasselpähkinää, jauhettuna
1 tl suolaa (mieluiten vastajauhettua merisuolaa)
7 dl vettä
1 tl hunajaa
Sekoita kaikki yhteen; anna seisoa min. 30 min.
Jaa taikina 3 uunipellille.
Paista 15 min 160 asteessa.
Ota uunista ja leikkaa sopivan kokoisiksi ruuduiksi, esim. torttuhyrrällä.
Laita takaisin uuniin, jossa 150 astetta, kiertoilma päällä. 45-60 min.
Sulje lämpö, avaa uunin luukku ja anna jäähtyä uunissa
3,5 dl speltjauhoja (puhdistamattomia, kuoret mukana)
2 dl auringonkukansiemeniä
1,5 dl sesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl leseitä
1 dl hasselpähkinää, jauhettuna
1 tl suolaa (mieluiten vastajauhettua merisuolaa)
7 dl vettä
1 tl hunajaa
Sekoita kaikki yhteen; anna seisoa min. 30 min.
Jaa taikina 3 uunipellille.
Paista 15 min 160 asteessa.
Ota uunista ja leikkaa sopivan kokoisiksi ruuduiksi, esim. torttuhyrrällä.
Laita takaisin uuniin, jossa 150 astetta, kiertoilma päällä. 45-60 min.
Sulje lämpö, avaa uunin luukku ja anna jäähtyä uunissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti