Eilen kolmen kopla leipoi. Olli teki taikinat.
Vieraileva kuntohoitajamme Elmo, maisteli. Mie sähläsin mukana.
Ensin leivottiin
Hunajainen
omenapiirakka
Alkuperäinen ohje Hesarin Raparperi-ananaspiiras. Ohjetta muutettu Jatan tapaan,
Ohje (Jatan tapaan)
3 munaa
1dl sokeria+1dl hunajaa tai 2 ½ dl sokeria
2 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
2 tl leivinjauhetta
(2tl vaniljasokeria tai jotain muuta maustetta)
5 dl vehnäjauhoja
sitruunamehua
täyte:
n. 5 omenaa viipaleina
pinnalle:
50 g voita
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
- vatkaa
munat ja sokeri+hunaja hyvin
keskenään kulhossa. lisää maito ja öljy.
- sekoita
leivinjauhe ja vehnäjauhot. lisää seos kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (30 cm x 40 cm).
- levitä
omenaviipaleet taikinan pinnalle.
- nypi
käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot muruiksi ja ripottele piirakalle. paista
200 C˚ssa noin 30 minuuttia.
Sitten leivottiin
pinaatti-feta piirakka, ei höystetty hunajalla
Pari päivää sitten tein kaalilaatikkoa, johon hunajaa siirapin tilalle ja ohran/riisin tilalle emmer-riisiä. Herkullista!
Kokkailun jälkeen happihypylle mannaryynisateeseen Elmon kanssa!