torstai 14. elokuuta 2014

Kesäkurpitsakeitto

Viikonlopun jälkeen katsaus jääkaappiin. Sieltä ne tarvikkeet ”jälkikatsaus” keittoon sain.
Keltaisista  kesäkurpitsoista oli tarkoitus keitto keittää.
Muut lisäykset keittoon, jämiä.
Muutama porkkana.  Keitin pilkotut porkkanat ja kesäkurpitsat kypsäksi vähässä vedessä, soseutin.
Milläpä makua keittoon. Neljä juuston jämää sinihomejuusto, vuohenjuusto, koskenlaskijajuusto ja Viola-tuorejuusto.
Paholaisenhillosta potkua, pari ruokalusikallista. Lihaliemikuutio, suolaa.
Koskapa keltaisia vihanneksia ei enempää ollut hiukan sahramia värin korostukseen.
Keitto oli laihan oloista, lisäilin perunasosehiutaleita kunnes keitto sakeni. Kerran vielä soseutus!
Muistinkohan kaiken mainita?
N. 4litraa valmista keittoa.
Tarkkoja ainemääriä en osaa sanoa. Omiin makunystyröihin luotin.

Mieskin mieluusti söi!

Annoksen päälle ripaus yrttisilppua.

4 kommenttia:

  1. Olen suuri keittojen ystävä, näyttää tosi herkulliselta. Täytyy testata itsekin!

    VastaaPoista
  2. Yllätyin,tästä keitosta tuli meidän suosikki. Keittojen ystävä minäkin olen.

    VastaaPoista
  3. Nam! Meillä kasvissosekeitot on nopeaa arkiruokaa. Tykkään! Lapset eivät aina arvosta.. ;)

    VastaaPoista
  4. Niinpä, namiskaa ovat kasvissosekeitot! :)

    VastaaPoista