lauantai 28. marraskuuta 2015

Lapsen kettukaulaliina

Moikka!
Koska Muumurun kettuhuivin ohje on poistettu ja Ravelryn ohje on ilmainen, 
rohkenen laittaa tähän bongaamani ohjeen.
En yhtään muista mistä nappasin, ohjeessa kuitenkin viitataan Muumuruun.
Huivi on niin ihana ja helppo muokata vaikappa kissaksi!

Lisäsin pari kuvaa tekemästäni huivista.
Kuvat olen julkaissut aikaiseminkin.

Ohjetta en ole muokannut.
Tässä ohjeessa ketun silminä on napit.
Tein toisin, virkkasin pikkuiset ympyrät ohuesta villalangasta.
Lapsen kettukaulaliina
Neulominen aloitetaan valkoisella langalla mallikuvan kohdasta 1. Mallissa silmukoita on luotu 22 kappaletta ja leveyttä puuhkaan tällä silmukkamäärällä tuli noin 12cm. Neulo pari kierrosta normaalisti, sitten ala kaventaa niin että neulot kummassakin päässä joka toisella kierroksella kaksi silmukkaa yhteen. Jatka näin kunnes silmukoita on jäljellä enää neljä. Neulo sitten neljä kierrosta kaventamatta, tämän jälkeen ala leventää samalla tavoin kuin kavennuskin tapahtui (joka toisella kierroksella levennys aina reunaan tultaessa). Kun puikoilla on taas 22 silmukkaa (kuvassa kohta 2), vaihda lanka punaiseen ja jatka normaalia neulosta noin 32cm. Tämän jälkeen (kuvassa kohta 3) neulo joustinneuletta (kaksi oikein kaksi nurin) noin 8cm. Tämän jälkeen jatka taas normaalia neulosta 7cm. Vaihda lopuksi valkoiseen lankaan (kohta 4) ja neulo yksi rivi normaalilla silmukkamäärällä, jonka jälkeen ala kaventaa samalla tavoin kuin alussa (joka toisella kierroksella kaksi silmukkaa yhteen kummassakin päädyssä). Kavenna tällä tavoin niin kauan kunnes silmukat loppuu ja päätä työ. Sitten voit neuloa korvat luomalla ensin 10 silmukkaa puikoille. Neulo aluksi kaksi kierrosta normaalisti ja kavenna tämän jälkeen samalla tavoin kuin aiemmin on neuvottu ja päättele korva. Tee toinen korva samalla tavoin. Lopuksi työ viimeistellään neulomalla kuono kiinni (taitos näkyy kuvassa), korvat kiinni, nenänpää mustasta langasta ja silmiksi napit.


10 kommenttia:

 1. Ihana huivi, lapselle mieluinen. Olenkin tehnyt tuollaisia muutaman, yhden muuntanut siileksikin =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantapirkko! Siilihuivi onkin söpö. Miltähän tiikeri näyttäis? :)

   Poista
 2. Hyvin sujuu ohjeiden mukaan! Hieman mietin kavennusten ja lisäysten tapaa ulkonäköä ajatellen. Eli säädin hieman. Pikkuneiti saa kettuliinan kaulaansa. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hienoa, että säädit. On niin kiva saada omankäden jälki käsitöihin. Olispa kiva nähdä mimmosen liinan pikkuneiti kaulaansa sai! :)

   Poista
 3. Moikka! Eksyin sun sivuille kun googlettelin kettuhuivia :). Tämä pääsee ehdottomasti puikoille ja kysyisin että millä langalla olet tämän huivin kutonut ja osaatko sanoa kokoa? Kiitos paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tämän huivin neuloin Novitan 7-veljestä langasta myöskin Gjestal Jannesta olen tehnyt. On monia ihania lankoja,jotka sopivat. Puikoilla no 4. Ohuemmastakin langasta tulee ihania.
   Noin 2 v ja vanhemmallekin tämä koko sopii. Kaulaliinan mitat Koko pituus n. 57cm, josta kaulaliian osuus 32 - 33cm ja leveys 12cm.
   Mallia on helppo muokata, hauskoja aikuisten kaulaliinoja muös.
   Neulomisiin! :)

   Poista